vakantiepark zijpersluis noord holland

Vakantiepark Zijpersluis


Actief

 

Burgerbrug ligt ca. 3 km van de Noordzee in de kop van Noord-Holland. Door deze ligging heeft dit gebied alle faciliteiten voor een goede vakantie. Het vakantiegebied is bekend geworden door: strand en zee, polder en duinen, historische stadjes en dorpjes, prima fiets/ wandelpaden en nog veel meer. Klik u rechts op een van de kleine foto's om een satellietopname of een overzichtskaart van Noord-Holland te bekijken. Satelietfoto
Overzichtskaart


Water en strand

Water is het belangrijkste element van Noord-Holland.

 In het westen ligt de Noordzee met z'n ruime stranden, zonsondergangen en zijn wilde branding. In het noorden ligt de Waddenzee, een natuurgebied waar zeldzame vogels broeden. In het oosten ligt het IJsselmeer, het paradijs voor watersporters. Tussen deze meren is een uitgedacht systeem van binnenwateren aangelegd, die moeten voorkomen dat overstromingen plaats zullen vinden. Voor de vakantiegangers bied dit vele mogelijkheden zoals: kanovaren, vissen, roeien en rondvaarten.

Onze stranden zijn de schoonste aan de Noord-Hollandse kust. Deze schone stranden kunt u herkennen aan de blauwe vlaggen. De blauwe vlag staat voor schone stranden en uitstekende waterkwaliteit. Ons gebied staat overigens ook bekend om de meeste zonne-uren van heel Nederland.

 

 

Duinen, polder en de fiets

De fiets is het vervoersmiddel bij uitstek voor Noord-Holland. De hele infrastructuur is hier opingesteld. Er is geen betere manier om het gebied te leren kennen, dan over onze uitgebreide fietspaden. Op de fiets zien we de natuur niet alleen met onze ogen, maar we beleven het met al onze zintuigen. 

In het voorjaar kunt u langs onze beroemde bollenvelden fietsen. Burgerbrug ligt midden in het bloembollengebied. Als u aan het fietsen bent, komt u ook door historische stadjes en dorpjes met gezellige terrassen waar u kan genieten van een drankje en een hapje. 

Vele fietsroutes zijn aangegeven en leiden u langs/door historische plaatsen en bezienswaardigheden. Een bijzondere route willen wij u nog onder de aandacht brengen: Op een afstand van 5 km van Burgerbrug begint het indrukwekkende duinreservaat van Noord-Holland. Wanneer u op de fiets stapt in Camperduin kunt u genieten van bos, heiden en duinen.